Brussel, vrijdag 26 april

BRUSSEL ANDERS BEKEKEN

Een rustige daguitstap in Brussel, de hoofdstad van ons land.

We komen aan in Brussel station en begeven ons naar de grote markt, het centraal plein van Brussel. Daar vinden we het Stadhuis, achter ons het Broodhuis, en rondom de vele Gildehuizen.

Daarna gaan we naar het alom bekend beeld van Everaard 't Serclaes waar we over de rechterarm kunnen wrijven om geluk te bekomen. Tussen de vele praline- en wafelhuizen begeven we ons naar het bekende Mannenken Pis, de symbolische mascotte van de stad Brussel.

Dan begeven we ons terug naar de grote markt om ons zo een weg te banen in de alom bekende Beenhouwerstraat (RUE DE BOUCHER) waar we in een zijstraatje het minder bekende Jeanneke Pis vinden.

Om even te verpauzen trekken we naar de Koninklijke Sint - Hubertusgalerijen. Men kan er aan wat window shopping doen of ergens een tas koffie drinken. Daar vertoeven we vrij voor ongeveer 30 minuten. Nadien gaan we richting de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedelle. Een prachtige kathedraal waar alle Belgische koningen trouwden en zeker een bezoek waard is.

Het middagmaal nemen we in het Vlaams Parlement. Er is keuze tussen een koude vlees - vis - of veggieschotel. Om 14:00 zal een gids ons laten kennis maken met het Vlaams Parlement. Tijdens de rondleiding krijgen we toelichting over de werking van het parlement, de architectuur van de gebouwen en de aanwezige kunst.

Op de terugweg gaan we door het Warandepark richting Koninklijk paleis om zo terug naar het Centraal station te gaan. Voor diegenen die willen, kan er nog wat nagepraat worden in één van de vele horecazaken op de Grasmarkt.

De totaal wandelafstand is 4 km.

Praktisch:

We verzamelen aan de praatpaal in het station te Kortrijk om 07:50 en nemen samen de trein om 08:15 op spoor 3 met aankomst in Brussel Centraal om 09:32

We verzamelen aan de praatpaal in het station te Brugge om 08:00 en nemen samen de trein om 08:25 op spoor 9 met aankomst te Brussel Centraal om 09:32

Prijs: Leden betalen elk 15,00 euro. Niet-leden betalen elk 20,00 euro.

Alle dranken zijn voor eigen rekening.

Inschrijven kan tot uiterlijk 03/04/19 op 0485 37 83 81 bij Patrick, via e-mail vzwanderszien@hotmail.com of door storting op rekeningnummer BE05 7512 0818 4975 met vermelding: 260419 en uw keuze van eten (vb: VL of VIS of VEG).

Van wie niet gestort is uiterlijk op 05/04/19 telt niet mee als deelnemer.

SOS-nummer: 0485 37 83 81